Szparagi na wegańskim kremie holenderskim – klasyczne wiosenne danie w wersji roślinnej
O tej porze roku większość z nas odmienia szparagi przez wszystkie codzienne przypadki – muszę przyznać, że ja zielone szparagi uwielbiam i w sezonie mogłabym jeść je codziennie! Dziś proponuję Wam wiosenne danie ze szparagami w wersji roślinnej.
Jest to proste, szybkie i nie wymagające absolutnie żadnych umiejętności kulinarnych danie, które swoją „pyszność” opiera na tym, co dla mnie w kuchni najważniejsze – na jakości składników! Dobre szparagi (mi udało się kupić ekologiczne), kremowa fasola (użyłam Pięknego Jasia), oliwa, płatki migdałowe… Pyszna kombinacja!
Krem nazwałam holenderskim, ponieważ jego smak nawiązuje do kultowego sosu holenderskiego. Bardzo polecam podać to wiosenne danie z młodymi ziemniaczkami (gdy już rozpocznie się sezon) i ze świeżą sałatą.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …