Sałatka tabbouleh, czasem nazywana też tabbuli, to pochodząca z Libanu i popularna na całym Bliskim Wschodzie surówka z mnóstwa pietruszki oraz mięty z niewielkim dodatkiem gotowanego bulguru. Spory o to, z czego oryginalnie składało się tabbuleh i kiedy jest nabardziej autentyczne trwają od wielu lat, dlatego odłożę je na bok i zamiast tego opowiem Wam o tym jak przygotować bardzo dobre tabbuleh i zaproszę Was na polskie, czerwcowe tabbouleh z dodatkiem szparagów.
Przygotowanie tabbuleh jest proste jak drut. Nie można nic zepsuć, nie można nic pomieszać, nic nie może nie wyjść. Ot, wystarczy wszystko pokroić. Jednak jest kilka drobnostek, które sprawiają, że tabbouleh zamiast być po prostu dobre jest bardzo, bardzo dobre.
- siekanie ziół: zapomnijcie o …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera …