Szybki letni obiad - makaron z soczewicą, warzywami i orientalnymi nutami!
35 min
4 porcje
432 kcal

Wegański makaron z soczewicą i warzywami – szybki, wysokobiałkowy obiad w stylu orientalnym. Kluczowe składniki to soczewica, makaron i świeże warzywa (cukinia, marchewka, pieczarki). Przygotujesz go w zaledwie 35 minut, a każda porcja dostarcza aż 21g białka i 432 kcal. Dzięki kurkumie i imbirem wspiera odporność i trawienie. Idealne danie na letni obiad, gdy potrzebujesz pożywnego posiłku bez długiego gotowania. Podawaj z posypką świeżej kolendry i odrobiną soku z limonki dla orzeźwiającego smaku.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/18 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/18
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
40 min
4
286
E
Easyvege.pl
Makaron ze szparagami i sosem cytrynowym
Oto błyskawiczny, wegański makaron ze szparagami - świeży, orzeźwiający i „słoneczny” w swym charakterze, stanowi doskonały wiosenny obiad.
35 min
4
447
E
Easyvege.pl
Witariańskie spaghetti z cukinii
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
349
J
Jadlonomia.com
Grillowane awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
4
14
J
Jadlonomia.com