Szybki letni obiad - makaron z soczewicą, warzywami i orientalnymi nutami!
Prosty, szybki, ciepły, ale wciąż lekki i letni obiad z sezonowymi warzywami i z dużą ilością białka? – bardzo proszę! Można wręcz powiedzieć, że to danie prawie jednogarnkowe! 😉
Przez ostatnie kilka dni wyczekiwany deszcz zraszał Suwalszczyznę wielokrotnie. Zrobiło się nieco chłodniej, niebo stało się (jeśli to możliwe) jeszcze bardziej krystalicznie błękitne, beczka na deszczówkę zapełniła się, nasze auto wygląda jak po najlepszym myciu z woskowaniem, wieczory są rześkie i wilgotne. Jednocześnie, dni nadal są słoneczne… Odświeżonymi liśćmi drzew kołysze delikatny, ciepły wiatr.
Polskie lato! – dokładnie takie, jakie pamiętam sprzed 30lat, z roztoczańskiej wsi.
Wszystkie nasze roślinki cieszą się i rosną w zachwycającym tempie! – chwasty w ogrodzie też! 😉 I my cieszy…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
Makaron ze szparagami i sosem cytrynowym
Oto błyskawiczny, wegański makaron ze szparagami - świeży, orzeźwiający i „słoneczny” w swym charakterze, stanowi doskonały wiosenny obiad.
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …