
Szybkie pierniczki migdałowe – wegańskie ciasteczka o korzennym aromacie, idealne na ostatnią chwilę. Przygotowane z masła migdałowego, syropu klonowego i skórki pomarańczowej, gotowe w zaledwie 45 minut (w tym 30 minut to czas wyrabiania i chłodzenia ciasta). Każde ciasteczko to tylko 190 kcal, a dzięki migdałom dostarcza zdrowych tłuszczów. Świąteczny smak z nutą kardamonu i kakao sprawdzi się jako słodka przekąska lub dodatek do kawy. Podawaj z lukrem lub posypane cukrem pudrem dla eleganckiego wykończenia.
30 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 15 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com