Czy ktoś z tu obecnych nie zdążył jeszcze upiec pierników? Jeśli tak, to nic straconego – wyciągnijcie kilka składników z kuchennych szafek, w pięć minut wyróbcie ciasto i zabierajcie się za wykrajanie pierniczków!
Migdałowe pierniczki przychodzą na ratunek wszystkim tym, którzy w ferworze kuchennych przygotowań nie zdążyli jeszcze wypiec własnych pierników. Do ich przygotowania wystarczy miska i kwadrans spędzony w kuchni, a potem zostaje już tylko sama przyjemność – głośne odpalenie kolęd, naszykowanie ulubionych foremek i wykrajanie ciasteczek.
Jeśli nie macie pod ręką kardamonu, pomarańczy lub przyprawy piernikowej, to niczym się nie przejmujcie – możecie zastąpić te wszystkie przyprawy sporą szczyptą cynamonu, goździków, imbiru oraz odrobiną czarnego pieprzu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …