Ostatnie parę wpisów to ciecierzyca na różne sposoby: pieczona, chrupiąca przekąska, następnie hummus (z dynią), czyli pasta z cieciorki z tahiną, a dziś alternatywny sposób wykorzystania pasty, czyli placki z hummusu.
Placki są super proste w przygotowaniu, pod warunkiem, że mamy pod ręką hummus;) Dodałam też marchewki (startej) i brokuła (podgotowanego), co sprawdziło się świetnie, ale wybór dodatków jest dowolny i można wykorzystać to co się akurat ma pod ręką, albo nawet resztki z obiadu.
Pastę z ciecierzycy, którą użyłam, była z dodatkiem dyni, ale oczywiście każda się nada, a domowa będzie najlepsza.
Placki mają jedną wielką zaletę: spowodują, że częściej będę robić hummus. Wcześniej miałam obawy, czy wszytko zjemy i czy na pewno mam na niego ochotę przez parę d…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gyros z kalafiora w domowych wrapach z tzatizkami
Hej dzieciaki, szykujcie plecaki, spakujcie misia w teczkę, ruszamy na grecką wycieczkę. Nie zabraknie suchego prowiantu, w ramach warzywnego...
Wegetariańskie paszteciki z czarną soczewicą, orzechami włoskimi i miętą
To są tzw. wegetariańskie paszteciki "nieoszukane" - wypełnione po brzegi farszem w gruzińskim stylu, z orzechami i miętą.
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem to szybki przepis idealny na imprezę i nie tylko. Śmiem twierdzić, że …