Zrobiłam niedawno inwentaryzację w szafkach, bo już totalnie nie wiedziałam, co mam i w jakich ilościach i trochę się przeraziłam: 10 rodzajów ryżu, z 10 różnych makaronów (mimo, że jemy go mało) i wszelkie możliwe kasze, płatki, zboża. Myślę, że spokojnie przetrwałabym kilka miesięcy apokalipsy. Powstał więc plan, żeby trochę zmniejszyć zapasy i zamiast jeść tylko płatki owsiane, używałam ostatnio gryczanych, a do zupy dodałam całego owsa (pycha!). Poza tym przygotowałam tabbouleh z quinoą, który okazał się niezwykle pyszny, ale skoro jest to sałatka z truskawkami, nie może być inaczej.
Poza tym awokado, duże ilości mięty i jeszcze więcej pietruszki oraz migdały, jako element chrupiący! Jak dla mnie jest to idealne danie na lunch, które świetnie sprawdzi się też…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z kapusty pekińskiej z oliwkami i suszonymi pomidorami
Pyszna sałatka z kapusty pekińskiej która doskonale pasuje jako dodatek do obiadu. Oliwki i suszone pomidory świetnie ją uzupełniają :)
tarta z burakiem, marchewką i kozim serem
tarta z burakiem, marchewką i kozim serem do góry nogami, czyli tarte tatin. idealna na przystawkę, doskonale się sprawdzi z …
Sałatka z ryżem, batatem, szparagami i truskawkami
Sałatka z ryżem, szparagami, pieczonymi batatami i truskawkami. Kolorowo i przepysznie. Zdrowo i pożywnie.
Pieczony kalafior z ciecierzycą
pieczony kalafior z cieciorką. przekąska, baza do sałatki lub nadzienie do pity. podane z kremowym sosem z awokado stanowi pełnowartościowy, …