Dobrze widzicie, to żadna literówka w tytule! Poniżej znajdziecie przepis nie na makaron z dodatkiem szparagów, a na tagliatelle przygotowane z cienko pociętych zielonych szparagów w zielonym pesto.
Przy pomocy klasycznej obieraczki można z łatwością pokroić warzywa w długie, cienkie wstążki podobne do makaronu tagliatelle – śmiało zobierkujcie tak cukinię, marchewkę albo majowe szparagi. Wystarczy mocno dociskać obieraczkę, a powstałe obierki wrzucać szybko do miski z lodem i solą, dzięki czemu szparagowe paseczki zrobią się kruche i soczyste. Do tego łycha pietruszkowego pesto i lekkie, bezglutenowe tagliatelle gotowe!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera …
Sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh
Pyszna, lekka sałatka z kuskusem, bobem i granatem czyli moja wersja tabbouleh. Z duża ilością pietruszki i mięty. Idealna do …
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią
Sałatka z czarnym ryżem, kukurydzą, pomidorkami i brzoskwinią. Kolorowa, pyszna, idealna na grilla.