Trochę mnie tutaj nie było, prawda? Jak pewnie już wszyscy wiecie z relacji na Instagramie przez ostatni miesiąc szlajałam się po Tajlandii, gdzie wraz z Kuchnią+ nagrywaliśmy mój wegański, objazdowy program. Bardzo cieszę się na ten program i długo mogłabym o nim mówić, ale do rzeczy – zanim będzie gotowy postanowiłam podzielić się z Wami kilkoma inspiracjami z podróży. A na początek z okazji Majówki przygotowałam dla Was przepis na… tajskie grillowane boczniaki.
Grillowanie jest bardzo popularną techniką gotowania w Tajlandii. Szczególnie na Północy kraju – zarówno w kuchni Isaan, jak i Lanny – na grillu przygotowuje się całe mnóstwo różnych dań. Niektóre potrawy zanim wylądują na ruszcie marynuje się przez kilka godzin; częściej naciera się je przyprawami i ziołami; a najczęśc…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …