
Tarta Babie Lato – wegetariański deser z delikatnym twarogiem i soczystymi brzoskwiniami, inspirowany magią przełomu lata i jesieni. Kluczowe składniki to wanilia, mleko roślinne i świeże owoce, które tworzą harmonijną kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje 30 minut aktywnej pracy, a całość piecze się 50 minut. Bogata w białko z twarogu (ok. 10g/porcję), dostarcza także witamin z brzoskwiń. Idealna na niedzielne popołudnie lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj z odrobiną cukru pudru i listkami mięty dla dekoracji.
30 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tradycyjny sernik waniliowy na kakaowym spodzie, z polewą czekoladową.
Są takie okazje w ciągu roku, gdy klasyczny, tradycyjny sernik waniliowy jest stałym punktem programu w naszym domu. Święta i …
110 min
8
273
E
Easyvege.pl
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl
Poświąteczny pudding z makowca - przepis zero waste.
Ten wegetariański przepis na pudding z makowca zero waste jest pomysłem na pyszne wykorzystanie resztek poświątecznych ciast.
80 min
6
557
E
Easyvege.pl
Wegetariańskie placki twarogowe inspirowane moimi wspomnieniami z dzieciństwa…
Dorastałam w czasach, gdy dzieci nie znały jeszcze pancakes z syropem klonowym, ale pyszną atrakcją wakacji były placki twarogowe!
35 min
10
81
E
Easyvege.pl