
Pyszna wegańska tarta z jabłkami na bezglutenowym cieście to jesienny comfort food w najlepszym wydaniu. Kruche ciasto z mąki ziemniaczanej i roślinnego masła przełamane jest słodyczą jabłek z cynamonem. Przygotowanie zajmuje 70 minut, a porcja dostarcza aż 39,8g białka. Dzięki jabłkom bogatym w błonnik wspiera pracę jelit. Idealna na niedzielny podwieczorek lub rodzinny deser. Podawaj z gałką lodów kokosowych dla kontrastu temperatur.
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Oto wegańska szarlotka z przypieczoną, rumianą, chrupiącą kruszonką, wilgotnym wnętrzem z kwaśnych jabłek al dente i kruchym spodem.
105 min
8
350
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com