Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam największą ochotę na domowe wypieki z użyciem jabłek. Tym razem powstała tarta z jabłkami na kruchym cieście, z mini cynamonkami na wierzchu… Oj cóż to była za uczta dla oczu, jak i dla podniebienia!
Od kilku dni chodziło za mną ciasto z jabłkami, ale nie chciałem robić kolejnego klasycznego placka… Podczas gdy przeglądałem internet, mignęło mi przed oczami ciasto, które na wierzchu miało cynamonowe ślimaczki. Na samą myśl o takim wypieku pociekła mi ślinka i już wiedziałem co będę musiał ukręcić.
Ułożenie na wierzchu cynamonek ma za zadanie nie tylko pięknie udekorować tartę, ale przede wszystkim nadać jej niesamowitego i wyjątkowego smaku. Zwy…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Oto wegańska szarlotka z przypieczoną, rumianą, chrupiącą kruszonką, wilgotnym wnętrzem z kwaśnych jabłek al dente i kruchym spodem.