A oto Zuzanna, pieszczotliwie zwana Zuzią lub po prostu Zu. Jest szczęśliwa posiadaczką talii osy i wyjątkowych talentów cukierniczych jednocześnie, wielką miłośniczką kuchni francuskiej, a przede wszystkim znawczynią tart, tartinek i wszelkich tartaletek. Ostatnio Zuzanna popełniła kolejną przepyszną tartę, tym razem z rabarbarem i zgodziła podzielić się swoim przepisem.
Autorka utrzymuje, że przepis na tartę stworzyła przypadkiem, ale nie można jej wierzyć. Tarta ma idealnie kruchy żytni spód i jeszcze lepszy rabarbarowy farsz z dodatkiem melassy. Obłędnie dobra kiedy jest gorąca, posypana szczyptą cynamonu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Morele i borówki pod kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Grillowane brzoskwinie z marcepanem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.