Tarta z rabarbarem Zuzanny

70 min
8 porcji
562 kcal
Tarta z rabarbarem Zuzanny
✍️ Opis autora:

A oto Zuzanna, pieszczotliwie zwana Zuzią lub po prostu Zu. Jest szczęśliwa posiadaczką talii osy i wyjątkowych talentów cukierniczych jednocześnie, wielką miłośniczką kuchni francuskiej, a przede wszystkim znawczynią tart, tartinek i wszelkich tartaletek. Ostatnio Zuzanna popełniła kolejną przepyszną tartę, tym razem z rabarbarem i zgodziła podzielić się swoim przepisem.

Autorka utrzymuje, że przepis na tartę stworzyła przypadkiem, ale nie można jej wierzyć. Tarta ma idealnie kruchy żytni spód i jeszcze lepszy rabarbarowy farsz z dodatkiem melassy. Obłędnie dobra kiedy jest gorąca, posypana szczyptą cynamonu.

🍰 Desery ☀️ Letnie 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Morele i borówki pod kruszonką
🌱 Wegańska

Morele i borówki pod kruszonką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
4
371
J
Jadlonomia.com
Mus bardzo czekoladowy
🌱 Wegańska

Mus bardzo czekoladowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
🌱 Wegańska

Wegańskie lody chałwowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

10 min
2
J
Jadlonomia.com
Grillowane brzoskwinie z marcepanem
🌱 Wegańska

Grillowane brzoskwinie z marcepanem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
4
72
J
Jadlonomia.com