Tatar z suszonych pomidorów

30 min
4 porcje
Tatar z suszonych pomidorów
✍️ Opis autora:

Tatar to drobno posiekane, surowe mięso? Guzik prawda! Od lat szefowie kuchni z ochotą przygotowują wegetariańskie tatary z najwymyślniejszymi dodatkami i przyprawami, a efekt na talerzu często rozkłada na łopatki nawet największych miłośników krwistego befsztyka.

Kilka tygodni temu Warszawa oszalała na punkcie wegańskiego tatara serwowanego w Lokal Vegan Bistro – zresztą nic dziwnego, bo ich tatar jest mocno pomidorowy, pieprzny i naprawdę wspaniały, więc jeśli jeszcze go nie jedliście pędźcie na Kruczą po podwójną porcję. Bardzo eleganckiego, jarskiego tatara podawał też Witek Iwański, który przygotowywał go z korzenia selera, kaparów oraz cytryny. Swoją wersję wegetariańskiego befsztyka tatarskiego opracował nawet słynny nowojorski szef kuchni Daniel Humm, który przygotowuje g…

🌾 Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych