Przenosimy się w świat aromatycznych przypraw i kunsztownych smaków z książki, którą wszyscy miłośnicy tofu muszą mieć na swojej półce! Totalnie Tofu zaprasza do odkrycia nowych kulinarnych możliwości, łącząc w sobie zdrowe, wegańskie składniki z niezwykłymi smakami. Dzisiaj przybliżę Wam jeden z przepisów z tej wyjątkowej publikacji – Tofu Katsu Curry.
To wegańska wariacja klasycznego japońskiego dania. Tofu jest delikatnie obsmażane w chrupiącej panierce panko, a następnie podawane z aromatycznym sosem curry. To połączenie kremowego tofu i smakowitego curry przeniesie Wasze kubki smakowe w podróż do kraju kwitnącej wiśni, odkrywając nowe wymiary smaku i tekstury. Gotowi na kulinarną podróż pełną przyjemności?
Co sprawia, że Tofu Katsu Curry jest tak wyjąt…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …