
Tofu po Koreańsku – aromatyczne, wegańskie danie z chrupiącym tofu w słodko-pikantnej marynacie. Kluczowe składniki to pasta gochujang, czosnek i sos sojowy, które tworzą wyrazisty smak. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut (pieczenie 30 minut), a porcja dostarcza 14g białka. Dzięki zawartości tofu danie jest bogate w białko roślinne i wspiera układ odpornościowy. Idealne na sycący obiad lub kolację. Podawaj z ryżem i świeżymi warzywami dla idealnego balansu smaków.
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 3 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl