Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. Moje tofu w sosie orzechowym jest niesamowicie kremowe, delikatne, ale jednocześnie wyraziste, subtelnie pikantne i cudownie współgra ze świeżymi warzywami i ryżem basmati. Nie przepadasz za tofu naturalnym? To danie sprawi, że je pokochasz!
Do przygotowania tofu w sosie orzechowym potrzebujesz składników, które dostaniesz w każdym większym markecie. Podstawą jest wspomniane już wcześniej tofu naturalne. Nie mniej ważne jest dobrej jakości masło orzechowe, najlepiej gładkie, bez kawałków orzeszków. Sos Sriracha, jest pikantnym, lekko czosnkowym sosem, zazwyczaj znajduje się na półce koło sosu sojowego. Do zabielenia sosu i …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …