Perfekcyjne rozpoczęcie dnia, nie może się obyć bez pysznego i pełnowartościowego śniadania. Jednym z moich ulubionych sposobów na dostarczenie sobie dużej ilości białka i warzyw z rana, jest tofucznica. Bardzo prosta i szyba do przygotowania, smakowita i można z nią kombinować na wiele różnych sposobów. Dzisiaj pokażę Wam podstawową wersję, którą robię najczęściej.
Tofucznica, czyli tofu na śniadanie!
Podstawą udanej tofucznicy – poza tytułowym tofu – jest czarna sól, która nadaje delikatnie jajecznego smaku oraz nieaktywne płatki drożdżowe, ze względu nie tylko na ich wyjątkowy, lekko serowy smak, ale również zdolność zagęszczania. Cudownie żółty kolor uzyskujemy poprzez wsypanie przyprawy curry. Jeśli nie przepadasz za jej smakiem, to możesz ją pominąć…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Naleśniki z ciecierzycy
Naleśniki z ciecierzycy, są wykonane na bazie mąki z ciecierzycy, która jest dla mnie jedną z najlepszy mąk bezglutenowych.
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.