Tofucznica ostatnimi czasy jest moim numerem jeden, jeśli chodzi o śniadania. Prosta i szybka do zrobienia, a przy tym pyszna. Nie musimy mieć wielu produktów, żeby ją zrobić, a dostarczamy dla naszego organizmu duże ilości białka oraz wapnia, o które wszyscy tak się boją. Bardzo ważne jest wybranie dobrego tofu. Dla mnie najlepsze połączenie to kostka naturalnego i kostka wędzonego, ale to wszystko kwestia gustu.
Tofucznica nie tylko dla wegan?
Pamiętaj, że jeśli jesz jajka, to tofucznica też może być dla Ciebie czymś wartym uwagi. Nie zamykaj się na to co już znasz tylko sięgaj właśnie po takie produkty jak czarna sól i tofu, które w Polsce są coraz łatwiej dostępne, a ilość dań, które można z nimi wykonać jest naprawdę duża. Swego czas…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …