Smażone tofu na śniadanie, czyli jajecznica z tofu, potocznie nazywana TOFUCZNICĄ. Poniżesz znajdziesz przepis na jedno z najpopularniejszych wegańskich śniadań, jakie znam!
Zastanawiasz się, jak rozpocząć dzień zdrowo, sycąco i smacznie? Tofucznica to odpowiedź na Twoje śniadaniowe rozterki! Ten roślinny klasyk podbija serca nie tylko wegan, ale także wszystkich miłośników prostych i kreatywnych dań. Często nazywana wegańską wersją jajecznicy, tofucznica to połączenie aromatycznych przypraw i delikatnego tofu, które tworzą zaskakująco jajeczny smak. Dodaj do tego pieczarki, soczyste pomidorki i bajgla – masz śniadanie, które będzie hitem!
Dlaczego tofucznica zdobywa coraz większą popularność? Po pierwsze, jest szybka i łatwa do przygotowania – wystarczy kilka składników i …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …