Słyszeliście kiedyś o tofucznicy? To takie danie, kiedy macie mało czasu, chcecie zjeść szybko i konkretnie. Wystarczy pokruszyć tofu prosto na patelnię, delikatnie je podsmażyć, chwilę dusić z ulubionymi przyprawami, a następnie pożreć z mnóstwem szczypiorku i świeżymi warzywami.
Jak sama nazwa wskazuje tofucznica to przepyszna, wegańska wariacja na temat jajecznicy, którą przygotowuje się równie szybko, co tradycyjne smażone jajka – wiem co mówię, bo od czasu kiedy na straganach pełno jest szczypiorku tofucznicę smażymy w każdą sobotę. Przygotowanie zajmuje niecałe kilka minut, do środka można wrzucić ulubione dodatki i w mgnieniu oka mieć na talerzu sycące, ciepłe śniadanie.
W mojej kuchni najczęściej pojawia się klasyczna tofucznica ze szczypiorkiem, doprawiona obowiązk…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …