
Tofucznica idealna – pyszne wegańskie śniadanie o jajecznym smaku, dzięki czarnej soli kala namak. Przygotowana z naturalnego tofu, roślinnej śmietany i aromatycznej kurkumy. Gotowa w zaledwie 15 minut, bogata w białko (około 15g na porcję) i bezglutenowa. Zawarte w tofu izoflawony wspierają układ hormonalny. Idealna na pożywne śniadanie lub szybką kolację. Podawaj z chrupiącymi grzankami, świeżymi pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem dla pełni smaku.
5 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
2
J
Jadlonomia.com