Kiedy przed dwoma laty odkryłam czarną sól Kala Namak oraz zobaczyłam w internecie kilka przepisów na zastąpienie jajek za pomocą tofu, to byłam tym bardzo podekscytowana! Lubię zjeść czasem dobre jajko, ale niestety nie zawsze mam dostęp do jajek z zaufanego źródła. Receptą na ciepłe, jajeczne śniadanie gdy akurat sprawdzonych jajek brak, jest dla mnie tofucznica. Przyznam jednak, że minęło kilka miesięcy zanim zbalansowałam przepis na tofucznicę tak, by naprawdę bardzo mi smakowała. Pierwsze próby nie były zachwycające.
Ostatecznie doszłam do wniosku, że są 3 tajemnice dobrej tofucznicy:
– struktura (najlepsza będzie gdy połowę tofu zetrzemy na tarce o grubych oczkach, a połowę na takiej o drobnych oczkach)
– kremowość
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …