O tofu pisałam kilka miesięcy temu przekonując, jak dobrze smakuje ze szczypiorkiem lub ze świeżymi szparagami. Ale tak naprawdę najlepiej smakuje właśnie zimą, kiedy można do gorącego tofu dodać liście zielonego, mięsistego jarmużu.
Tofucznica to oczywiście wegańska propozycja śniadaniowa, czyli równie szybkie co jajecznica smażone tofu. Za jajeczny, intensywny smak tofucznicy odpowiadają płatki drożdżowe oraz czarna sól, dlatego jeśli nie macie ich pod ręką, poczekajcie z wykonaniem tego przepisu. Ale kiedy już się w nie zaopatrzycie i spróbujecie pierwszej tofucznicy, to szybko przygotujecie kolejną. Przygotowuje się ją w kilka minut, a dzięki dodatkowi jarmużu syci na bardzo długo i nadaje się zarówno na lunch, brunch, a nawet na poczciwe, swojskie śniadanie.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placki z czerwonej soczewicy
Placki z czerwonej soczewicy to pełnowartościowy posiłek! Placki zawierają bardzo dobrej jakości białko, masę witamin i minerałów, a przede wszystkim... …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …