Kilka miesięcy temu na blogu pokazałam różne przepisy z wykorzystaniem maseł orzechowych Primavika. Teraz z okazji nadchodzących świąt przygotowałam kolejne przepisy z ich wykorzystaniem – tym razem wszystkie będą, bardzo słodkie i bardzo odświętne.
Wiele osób słyszało o tofurnikach, ale boi się swojego pierwszego razu – podobno najczęściej wszyscy obawiają się, że tofurnik się nie dopiecze; że będzie w nim czuć sojowy posmak tofu lub że nie uda się im odpowiednio zmiksować masy. Dlatego tym razem przygotowałam przepis dla wszystkich nieśmiałych, który jest tak prosty i pyszny, że nie ma w nim miejsca na wtopę. Masę z tofu wystarczy zmiksować, następnie wlać do foremek na muffiny i krótko piec. Zamiast dużego tofurnika, otrzymacie kilkanaście małych, mocno czekoladowych tofurnicz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
Wieniec cynamonowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Tofurnik dyniowy z kisielem żurawinowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegański sernik z tofu
W moim rodzinnym domu najpopularniejszym ciastem był z całą pewnością sernik. Gdy przychodziły święta, zbliżała się jakaś uroczysta okazja lub …