Na blogu były różne tofurniki na zimno – z wanilią i z owocami lub z dodatkiem mango. Ale brakowało przepisu na tradycyjny, pieczony tofurnik, ponieważ nigdy z żadnego nie byłam do końca zadowolona: nie wystarczały mi komentarze przyjaciół, że jak na tofu, to nawet niezłe. Chciałam w końcu upiec taki tofurnik, żeby nikt nie pytał z czego jest zrobiony, tylko prosił o dokładkę. I w końcu mi się udało.
Proporcje i składniki używane do produkcji serników z tofu, nazywanych przeze mnie pieszczotliwie tofurnikami, różnią się od tych znanych z tradycyjnych serników. Podstawową różnicą jest użycie sojowego serka tofu, który jest znacznie mniej tłusty i mniej smaczny od twarogu, dlatego zmianie ulegają wszystkie inne dodatki. Aby krótko wyjaśnić na co warto zwrócić największą uwagę przyg…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …