Odejdźcie od piekarnika! Zanim upieczecie kolejny tej jesieni dyniowy chlebek lub muffiny, poczekajcie chwilę i przeczytajcie poniższy przepis na cynamonowy tofurnik z dynią – robi się go równie szybko, a zostawia w tyle wszystkie bułki i babeczki.
Chociaż upieczenie sernika z tofu może wydawać się trudne, to w rzeczywistości jest znacznie prostsze od przygotowania tradycyjnego ciasta z twarogu i jaj, sporo pisałam o tym już w tym poście. Nie musicie mieć miksera ani pilnować niemal żadnej kolejności ucierania składników – najpierw zróbcie spód, a następnie włóżcie go do lodówki. W trakcie kiedy się chłodzi, odmierzcie wszystkie składniki za wyjątkiem mleka kokosowego, przełóżcie je do dużej miski lub kielicha blendera i zmiksujcie na gładki, aksamitny krem. Dzięki dodatkowi kasz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
WEGAŃSKIE DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI
CYNAMONOWE ROLLSY jak i DYNIOWA DROŻDŻÓWKA to jedne z Waszych ulubionych jesiennych przepisów! Nie ma w tym nic dziwnego,bo oba …
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.