Wyobraź sobie taką scenę: weekendowe popołudnie, za oknem szaro i ponuro, a Ty siedzisz w fotelu z kubkiem gorącej herbaty i myślisz o czymś słodkim. Ale nie o byle czym – to ma być deser, który smakuje jak milion dolarów, a wygląda jeszcze lepiej. Czy to czekolada? Nie. Czy to kolejna nudna szarlotka? Zdecydowanie nie. To Tofurnik Lotus – mistrz wegańskiego deserowego świata!
Ten przepis to prawdziwy HICIOR, bo łączy w sobie to, co najlepsze: kremową masę serową z naturalnego tofu, aromatyczną bazę z korzennych ciasteczek Lotus Biscoff i subtelną słodycz kokosowego kremu. A najlepsze? Jest całkowicie wegański! Tak, to możliwe – żadnych jajek, żadnego masła, żadnego sera, ale za to mnóstwo smaku i satysfakcji.
Jeśli myślisz: „Ale przecież tofurnik to nie sernik…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …