Jeśli chodzi o sernik z tofu, to sprawa jest bardzo poważna. Nie uznaję w tym temacie kompromisów – musi być idealnie miękki, kremowy i serowy.
Tofurnik, lub jak kto woli sernik z tofu, jest jednym z prostszych ciast, pod warunkiem, że zna się kilka trików. Przede wszystkim sojowy serek trzeba porządnie zmielić – żadne tam blendowanie, podobnie jak z tradycyjnym twarogiem najlepiej sprawdza się maszynka do mielenia. Następnie trzeba go zakwasić cytryną, dzięki temu straci swój mdły posmak, a na koniec najważniejsze – nie można przesadzić z agarem. Jeśli weźmiecie pod uwagę wszystkie te rady, otrzymacie idealny sernik na zimno.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …