Tofurożek czyli wegański twarożek z tofu – wersja podstawowa
10 min
4 porcje
178 kcal

Tofurożek – wegański twarożek z tofu to pyszna i prosta alternatywa dla tradycyjnego sera. Przygotujesz go w zaledwie 10 minut, wykorzystując tofu, mleko roślinne i płatki drożdżowe. Jedna porcja dostarcza aż 14,4 g białka, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o dietę roślinną. Dzięki płatkom drożdżowym dostarcza witamin z grupy B. Świetnie sprawdzi się na śniadanie lub jako szybka przekąska. Podawaj go na kanapkach z awokado lub świeżymi warzywami.
10 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
10 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.
50 min
4
275
E
Easyvege.pl
Aksamitna pasta z pieczonej papryki i czerwonej fasoli.
Jeśli lubisz smak papryki i pieczonego czosnku, to jestem przekonana, że słoiczek tej pasty będzie częstym gościem na Twoim śniadaniowym …
30 min
4
212
E
Easyvege.pl
Wegańska tortilla meksykańska
Tortilla meksykańska są to placki pszenne najczęściej używane do robienia wrapów. Bez drożdży, szybkie do wykonania i niesamowicie dobre.
25 min
4
220
B
Blendman.pl