Tofurożek czyli wegański twarożek z tofu – wersja podstawowa
Twarożek z tofu to doskonały sposób by szybko i bez zbędnego wysiłku stworzyć miękki, lekko tłusty serek, który sprawi, że uda nam się każdy przepis. Jego wersję podstawową postanowiłem spisać, ze względu na to, że w tym roku, na Święta przedstawię Wam dwa przepisy na pierogi (z bakaliami i twarożkiem oraz ruskie), w których sprawdzi się on idealnie. Nie ma co się rozwodzić w tym wstępie, bo dłużej będziecie go czytać niż przygotowywać tofurożek. Do dzieła!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …
WEGAŃSKIE BAJGLE NAJPROSTSZE I NAJPYSZNIEJSZE!
Idealne pieczywo na śniadanie? Bajgle! Pyszniutkie zarówno z wytrawnymi dodatkami, jak i na słodko. Bardzo prosty przepis, który wbrew pozor...