Jeśli jesteś miłośnikiem kuchni roślinnej lub dopiero odkrywasz jej smaki, mam coś, co Cię zachwyci! Tofuryba – wegańska wersja ryby. Łączy prostotę przygotowania z niesamowitym smakiem, ponieważ jej sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. To ona nadaje tofu charakterystyczny morski aromat. Przygotuj się na przepis, który przeniesie Cię w kulinarne rejony pełne smaku i kreatywności!
Dlaczego warto spróbować tofuryby?
Tofuryba to idealne połączenie: chrupiącej panierki, delikatnej struktury tofu i aromatu morza, który zapewniają glony nori oraz starannie dobrane przyprawy. Ta wegańska alternatywa ryby zadowoli nie tylko osoby unikające produktów odzwierzęcych, ale również wszystkich tych, którzy chcą wprowadzić do swojej diety coś nowego, lekkiego i zdrowego.
Nie jesz …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …