Dawno, dawno temu żyła sobie dziewczynka, która uwielbiała naleśniki. Kochała je tak bardzo, że szybko nauczyła się je smażyć i została mistrzynią patelni, która potrafiła z uśmiechem na ustach usmażyć furę placków, a przy tym perorować o dodatku wody gazowanej do ciasta. Potem dziewczynka podrosła, została weganką i bardzo tęskniła za naleśnikami. I nie, wcale nie chodzi o mnie.
Mowa tutaj o mojej przyjaciółce, która niedawno została weganką i powoli przeciera kulinarne szlaki. Nigdy za wiele nie gotowała, ale jej naleśniki były naprawdę doskonałe – umiała usmażyć je w każdych warunkach i zawsze wychodziły idealnie cienkie, ciągnące i elastyczne. Teraz powoli uczy się gotować od nowa, ale jest tak zajęta zakończeniem studiów medycznych, że nie chciało się jej jeszcze opanować sz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …