
Tort winno-jabłkowy rodziny Załęckich – klasyczny wegetariański deser z jabłkami i białym winem w roli głównej. Delikatne ciasto na mące pszennej z dodatkiem wanilii i jabłek nabiera wyjątkowego charakteru dzięki winu. Przygotowanie zajmuje 70 minut, a porcja dostarcza 13,6g białka. Jabłka bogate w błonnik wspierają pracę jelit. Perfekcyjny na świąteczny stół lub rodzinną uroczystość. Podawaj z odrobiną cukru pudru i gałązką mięty dla eleganckiego finiszu.
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tradycyjny sernik waniliowy na kakaowym spodzie, z polewą czekoladową.
Są takie okazje w ciągu roku, gdy klasyczny, tradycyjny sernik waniliowy jest stałym punktem programu w naszym domu. Święta i …
110 min
8
273
E
Easyvege.pl
Poświąteczny pudding z makowca - przepis zero waste.
Ten wegetariański przepis na pudding z makowca zero waste jest pomysłem na pyszne wykorzystanie resztek poświątecznych ciast.
80 min
6
557
E
Easyvege.pl
Prosty, pomarańczowy makowiec na Święta – wersja wegetariańska.
Tradycyjne ciasto bożonarodzeniowe, ale z niewielkim twistem, czyli makowiec na Święta z nutami pomarańczy i wanilii.
35 min
1
2229
E
Easyvege.pl
Miękkie pierniczki żytnio - gryczane
Polecam Waszej uwadze pierniczki świąteczne w nieco zdrowszej wersji, a więc miękkie pierniczki żytnio - gryczane, słodzone miodem.
30 min
20
71
E
Easyvege.pl