Weekend miałam spędzić w Barcelonie, w świecie równoległym właśnie wróciłabym do domu i radowałabym się rarytasami przywiezionymi z podróży (na pewno w walizce byłby czarny czosnek).
W czasach zarazy wybrać to się można na eskapadę jedynie do kuchni, aby usmażyć tortilla de batatas. Przygotowałam ją jak tradycyjny hiszpański tapas, ale zrobiłam mały ukłon w stronę meksykańskich smaków. Ziemniaki podmieniłam na bataty, a tortillę podałam jak quesadillę, z kwaśną śmietaną, chilli, limonką i kolendrą.
Está para chuparse los dedos – palce lizać!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi i pomarańczą
Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi to kolejna propozycja na zdrową przekąskę, śniadanie w biegu i coś słodkiego w jednym! Są …
owsiane scones z jabłkiem, kokosem i cynamonowym lukrem
Pyszne owsiane scones, idealne na śniadanie w biegu, przekąskę czy nawet deser! Zdrowe, bogate w błonnik. Opcja wegańska i bezglutenowa.
Cukiniowo-kukurydziane placuszki z salsą awokado i jajkiem w koszulce
Latem przyjemnie poleżeć plackiem na słonecznej patelni by zadbać o złocisty kolor naszej opalenizny. Następnie można usmażyć złociste,...
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.