
Tortilla z bobem i pieczoną papryką to smaczna i pożywna propozycja wegańskiego śniadania lub lunchu. Danie łączy delikatny bób, wędzoną paprykę i aromatyczną cebulę czerwoną, tworząc bogatą w błonnik kompozycję. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut aktywnej pracy, a całość gotowa jest w 35 minut. Porcja dostarcza 217 kcal, będąc świetnym źródłem roślinnego białka. Dzięki zawartości bobu wspomaga trawienie. Idealna na szybki posiłek do pracy lub szkoły. Podawaj z dodatkiem świeżego ogórka i sokiem z cytryny dla orzeźwienia.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Chleb zmieniający życie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Ulubiona kanapka piknikowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
1071
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
1
567
J
Jadlonomia.com