Dzisiaj długo zastanawiałem się co ukręcić sobie na śniadanie. Nie miałem ochoty na nic słodkiego, pieczywa świeżego również nie miałem, a w lodówce czekał na mnie dzień wcześniej zrobiony hummus klasyczny. Zajrzałem do spiżarni i znalazłem w niej kilka nienapoczętych paczek tortilli. Postanowiłem zrobić coś, czego dawno nie jadłem, czyli tortillę z hummusem i warzywami. Taki klasyk, który świetnie sprawdzi się zarówno na wytrawne śniadanie, jak i szybki obiad.
Po zrobieniu rozeznania w lodówce, sięgnąłem po gotowane buraki, suszone pomidory, wcześniej wspomniany hummus i zieleninę. Naprędce ukręciłem również pesto bazyliowe, które możesz zastąpić również pesto z rukoli lub innym zielonym pesto, które najbardziej Ci smakuje.
Tortille które widzisz na zdjęci…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …