Z domowymi truflami zawsze jest trochę zabawy, dlatego turlam je tylko dla osób, które bardzo lubię albo na wyjątkowo miłe okazje.
Moje ulubione to klasyczne trufle czekoladowe, które przygotowuję z dodatkiem orzechów, kawy lub chili. Ale z okazji imienin Walentego zamarzyły mi się domowe trufle tiramisu, które miały być jednocześnie słodkie, kremowe, pachnące kawą, migdałami, a przede wszystkim musiały być też szybkie i proste w przygotowaniu. Bo w końcu w Dzień św. Walentego nie wypada utknąć w kuchni na zbyt długo, warto zostawić sobie też chwilę wolnego na inne przyjemności.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Czekoladowy sernik z nerkowców na Walentynki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Czekoladowe trufle z buraczanym pudrem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.