Ulubiona kanapka piknikowa

45 min
2 porcje
1071 kcal
Ulubiona kanapka piknikowa
Ulubiona kanapka piknikowa – sycąca, wegańska propozycja na bazie ciabatty, marynowanego tofu i świeżego szpinaku. Bogata w białko (54g na porcję) dzięki tofu i pełna żelaza ze szpinaku. Przygotowanie zajmuje 45 minut, ale kanapkę można zamrozić na zapas. Idealna na wycieczki lub śniadanie w plenerze – nawet po transporcie zachowuje wyrazisty smak. Podawaj z dodatkiem kiszonych warzyw dla chrupkości i lepszego trawienia. Bezglutenowa wersja dostępna z odpowiednim pieczywem.
🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🌾 Bezglutenowe 🧊 Można zamrozić
45 min
Przygotowanie
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 2 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Chleb zmieniający życie
🌱 Wegańska

Chleb zmieniający życie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
735
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
🌱 Wegańska

Buraczane pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
12
90
J
Jadlonomia.com