
Ulubione ciasteczka owsiane – wegańskie i bezglutenowe słodkości, które pokochają nawet nieprzekonani do słodyczy. Wyróżniają się chrupiącą teksturą dzięki płatkom owsianym i siemieniu lnianemu, z nutą korzennego smaku od cynamonu i imbiru. Gotowe w zaledwie 30 minut, dostarczają 226 kcal na porcję. Bogate w błonnik z płatków owsianych, wspierają pracę jelit. Idealne na zdrową przekąskę lub dodatek do popołudniowej herbaty. Podawaj z ulubionym napojem roślinnym dla pełni przyjemności.
20 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 15 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pralinki jak śliwka w czekoladzie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
25
88
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
98
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka owsiane
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
312
J
Jadlonomia.com