Mam jeden wielki kuchenny problem – żyję z człowiekiem, który nie lubi słodyczy. Nie cierpi tart, ciastek ani babeczek; nie lubi karmelu, nie przepada za wanilią, a już najbardziej nie cierpi czekolady.
Chociaż trudno w to uwierzyć, niestety mówię całkiem poważnie — mój chłopak po prostu nie znosi słodyczy. Mogłyby dla niego nie istnieć i gdyby zniknęły na pewno odetchnąłby z ulgą, bo nie musiałby wtedy już nigdy patrzeć w stronę żadnych okropnych ciastek, kremów i torcików.
Ale kiedy ostatnio podetknęłam mu pod nos owsiane ciastko, ugryzł je i po chwili błyskawicznie zjadł całe, prosząc o kolejne. A potem o kolejne. I jeszcze jedno. Aż kiedy kilka minut później się skończyły, spytał, czy upiekę je znowu.
No i piekę je znowu, czwarty dzień z rzędu – czy to wystarczają…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.