Uszka z grzybami (wegańskie)

180 min
150 porcji
Uszka z grzybami (wegańskie)
✍️ Opis autora:

Uszka, czyli malutkie pierogi faszerowane grzybami są dla mnie nieodłącznym elementem świąt. Już od dziecka wykradałam mamie z kuchni świeżo ugotowane uszka do barszczu i do dzisiaj przygotowuję je własnoręcznie.

Uszka warto przygotować w większej ilości i je zamrozić. Więcej o mrożeniu i rozmrażaniu pierogów pisałam tutaj. Pamiętajcie, uszek nigdy nie jest za mało i bardzo często znikają w niewyjaśnionych okolicznościach 🙂

🍽️ Obiady 🎅 Świąteczne 💰 Budżetowe 🧊 Można zamrozić
120 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
180 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 150 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)
🌱 Wegańska

Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)

Boczniaki a'la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym mocno pomidorowym sosie. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej.

20 min
2
262
W
Wegeprzepis.pl
Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)
🌱 Wegańska

Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)

Kapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole. Ponadto można ją wykorzystać jako...

150 min
4
103
W
Wegeprzepis.pl
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
🌱 Wegańska

Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)

Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.

150 min
80
25
W
Wegeprzepis.pl
Seleryba, czyli seler a’la ryba (wegańskie)
🌱 Wegańska

Seleryba, czyli seler a’la ryba (wegańskie)

Seleryba, czyli seler z nori smakujący jak ryba. Ugotowany seler strukturą przypomina rybę, a arkusze nori nadają rybi posmak.

85 min
20
63
W
Wegeprzepis.pl