Mięsne fish & chips jadłem w swoim życiu może ze 2-3 razy, w mieście ani trochę portowym, ale za to przynajmniej położonym w granicach panowania Królowej Brytyjskiej. To co zapamiętałem to prostota tego dania, dopracowana panierka i klasyczne dodatki, z których jeden znajdzie się tutaj. Wegańska seleryba z frytkami to niekoniecznie innowacyjny sposób imitacji ryby, ale postarałem się by wznieść go na wyższy poziom smaku i konsystencji. Szczerze mówiąc, nie przeszkadzałby mi w tym daniu brak posmaku rybnego – warzywa w panierce, z sosem i frytkami to już dużo by zaznać szczęścia. Sprawdźcie jednak mój sposób na uzyskanie rybnych aromatów, ręczę, że nie pożałujecie.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …