
Vegmezan – wegański parmezan to szybki, bezglutenowy zamiennik sera, który przygotujesz w zaledwie 5 minut. Bazuje na wysokobiałkowych pestkach słonecznika i aromatycznych płatkach drożdżowych, z dodatkiem czosnku w proszku. Jedna porcja dostarcza aż 27g białka, wspierając budowę mięśni. To idealna zdrowa przekąska dla miłośników makaronów – doskonale komponuje się z spaghetti, lasagnią lub zapiekankami, dodając nutę umami i chrupkości.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie Pesto z Kolendry i Słonecznika
Wegańskie pesto z kolendry i słonecznika jest łatwe, do przygotowania dosłownie w 10-15 minut a efekt tak bombowy, że to …
15 min
4
347
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com