O tej babce wielkanocnej warto wiedzieć kilka podstawowych rzeczy:
– jest to ciasto wegańskie,
– pachnie intensywnie wanilią i cytryną, a wraz z nią pachnie cały dom,
– jest ekspresowa i bardzo prosta w przygotowaniu, a więc to przepis idealny dla osób, które nie mają wiele czasu na świąteczne wypieki, ale jednak chciałyby upiec coś samodzielnie,
– robi się ją tak prosto jak muffinki – jeśli Twoje dziecko jest w stanie zrobić muffinki, to możesz zlecić mu przygotowanie tej babki,
– jest bardzo wilgotna i ciężka, bo uważam, że suche i kruche babki to zbrodnia!
– przed podaniem ta babka musi zupełnie ostygnąć, a najlepiej byłoby podać ja po kilku-kilkunastu godzinach o…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI MAZUREK WIŚNIOWY
Wielkanoc bez mazurka nie może się obyć! Długo hitem był MAZUREK POMARAŃCZOWY , dzisiaj do grona ulubieńców dołącza mazurek wiśniowy. …
WEGAŃSKA BABKA MARMURKOWA
Klasyczna, szalenie prosta w przygotowaniu babka o delikatnym aromacie migdałów to świetne ciasto na każdą okazję, nie tylko z okazji …
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...
WEGAŃSKA BABKA CZEKOLADOWA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Święta Wielkanocne nie mogą obyć się bez babki, nawet w tym roku! Pyszna, wilgotna mocno czekoladowa z delikatnym posmakiem masła …