
Warzywa z tofu świetnie pasują z sosem orzechowym satay. Jego orzechowy posmak, a także dodatek kuminu, nasion kolendry i chilli idealnie przełamuje chrupiąca marchewka i marynowane tofu. Co więcej, nie lubicie ryżu? Przygotujcie z makaronem lub ziemniakami. Nie macie w domu tofu? Możecie przygotować to danie bez niego. Zatem jeżeli jeszcze nie jedliście, to koniecznie spróbujcie!
Sos satay pochodzi z kuchni azjatyckiej, a dokładniej tajskiej i wietnamskiej. Ponadto danie to jest wegańskie, bez glutenu, bez jajek i bez nabiału. Gorąco polecam!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …
Boczniaki po tajsku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.