Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay

30 min
3 porcje
500 kcal
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
✍️ Opis autora:

Warzywa z tofu świetnie pasują z sosem orzechowym satay. Jego orzechowy posmak, a także dodatek kuminu, nasion kolendry i chilli idealnie przełamuje chrupiąca marchewka i marynowane tofu. Co więcej, nie lubicie ryżu? Przygotujcie z makaronem lub ziemniakami. Nie macie w domu tofu? Możecie przygotować to danie bez niego. Zatem jeżeli jeszcze nie jedliście, to koniecznie spróbujcie!

Sos satay pochodzi z kuchni azjatyckiej, a dokładniej tajskiej i wietnamskiej. Ponadto danie to jest wegańskie, bez glutenu, bez jajek i bez nabiału. Gorąco polecam!

30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 3 porcji 10x
/21 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/21
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Seitan w sosie beszamelowym curry
🌱 Wegańska

Seitan w sosie beszamelowym curry

Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …

90 min
4
314
W
Wegeprzepis.pl
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
🌱 Wegańska

Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)

Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.

30 min
4
463
W
Wegeprzepis.pl
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
🌱 Wegańska

Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną

Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …

30 min
3
236
W
Wegeprzepis.pl
Boczniaki po tajsku
🌱 Wegańska

Boczniaki po tajsku

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

21 min
2
128
J
Jadlonomia.com