
Klasyczna, szalenie prosta w przygotowaniu babka o delikatnym aromacie migdałów to świetne ciasto na każdą okazję, nie tylko z okazji świąt! Dużym powodzeniem wśród przepisów cieszy się BABKA CYTRYNOWA, mam nadzieję że ta z dodatkiem kakao również przypadnie Wam do gustu! Jeśli nie przepadacie za aromatem migdałowym dodajcie po prostu ekstrakt waniliowy lub pomarańczowy, będzie równie aromatycznie. Babkę można wzbogacić także o orzechy lub suszone owoce, ale sama w sobie jest tak pyszna, że oprószenie jej jedynie cukrem pudrem tworzy ideał!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI MAZUREK WIŚNIOWY
Wielkanoc bez mazurka nie może się obyć! Długo hitem był MAZUREK POMARAŃCZOWY , dzisiaj do grona ulubieńców dołącza mazurek wiśniowy. …
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...
WEGAŃSKA BABKA CZEKOLADOWA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Święta Wielkanocne nie mogą obyć się bez babki, nawet w tym roku! Pyszna, wilgotna mocno czekoladowa z delikatnym posmakiem masła …
Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.