
Wegańska babka wielkanocna z batatem to puszyste, aromatyczne ciasto drożdżowe w wersji bez jajek. Sekret jej wilgotności tkwi w batatach, które wraz z olejem kokosowym i świeżą cytryną tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje 30 minut aktywnej pracy, a pieczenie 45 minut. Jedna porcja (369 kcal) dostarcza błonnika z batatów wspierającego trawienie. To idealny deser na wielkanocny stół, który warto podać z lekkim posypkiem cukru pudru i świeżymi owocami.
30 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
75 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com