Ta śliczna wegańska babka wielkanocna, to puszysta chmurka drożdżowa, pachnąca cytryną i wanilią, wilgotna i żółciutka dzięki batatom.
Wielkanoc to dla mnie czas babek i mazurków. Czekoladowy mazurek jest klasyką gatunku i zawsze czekam na niego niecierpliwie, gdy zbliżają się wiosenne święta. Lubię jego intensywną słodycz i gęstą czekoladową masę. Z babkami rzecz ma się zupełnie odwrotnie! – uwielbiam te lekkie jak obłoczek, pachnące delikatnie, wilgotne i mięciutkie. Stąd też dzisiejszy przepis, który okazał się tak dobry, że ze mną na pewno zostanie na dłużej!
Ta wegańska babka wielkanocna ma w sobie wszystko to, czego od niej oczekiwałam! Jest subtelnie słodka, obłędnie pachnie cytryną i wanilią, dzięki batatom jest też cudownie wilgotna i długo pozostaje świeża…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI MAZUREK WIŚNIOWY
Wielkanoc bez mazurka nie może się obyć! Długo hitem był MAZUREK POMARAŃCZOWY , dzisiaj do grona ulubieńców dołącza mazurek wiśniowy. …
WEGAŃSKA BABKA MARMURKOWA
Klasyczna, szalenie prosta w przygotowaniu babka o delikatnym aromacie migdałów to świetne ciasto na każdą okazję, nie tylko z okazji …
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...
WEGAŃSKA BABKA CZEKOLADOWA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Święta Wielkanocne nie mogą obyć się bez babki, nawet w tym roku! Pyszna, wilgotna mocno czekoladowa z delikatnym posmakiem masła …