Wegańska babka wielkanocna, cytrynowo - waniliowa z batatem

75 min
8 porcji
369 kcal
Wegańska babka wielkanocna, cytrynowo - waniliowa z batatem
Wegańska babka wielkanocna z batatem to puszyste, aromatyczne ciasto drożdżowe w wersji bez jajek. Sekret jej wilgotności tkwi w batatach, które wraz z olejem kokosowym i świeżą cytryną tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje 30 minut aktywnej pracy, a pieczenie 45 minut. Jedna porcja (369 kcal) dostarcza błonnika z batatów wspierającego trawienie. To idealny deser na wielkanocny stół, który warto podać z lekkim posypkiem cukru pudru i świeżymi owocami.
30 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
75 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
🌱 Wegańska

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
🌱 Wegańska

Bezglutenowy mazurek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
🌱 Wegańska

Wielkanocna babka pomarańczowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
🌱 Wegańska

Brownie z kremem orzechowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com