
Wegańska biała kiełbasa to wysokobiałkowe, bezglutenowe danie inspirowane tradycyjnym smakiem. Przygotowana z kaszy gryczanej, tofu i białej fasoli, wzbogacona aromatycznym czosnkiem i majerankiem. Całość gotowa w 60 minut (w tym 30 minut aktywnego przygotowania), dostarcza 214 kcal na porcję. Bogactwo białka (około 15g/porcję) wspiera budowę mięśni i sytość. Idealna na wielkanocny stół lub jesienny obiad. Podawaj z musztardą i chrzanem, najlepiej po 24h leżakowania – wtedy smakuje najintensywniej.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Jogurtowy sernik
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
115 min
8
519
J
Jadlonomia.com
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com