Podobno przechodząc na weganizm trzeba zapomnieć o wielu ulubionych przysmakach – do lamusa rzekomo odchodzą naleśniki, kawa z mlekiem albo bita śmietana. Nie dajcie się nabrać, nic podobnego!
Zrobienie wegańskiej bitej śmietany, jest równie proste jak ubicie tej tradycyjnej. Wystarczy puszka dobrze schłodzonego mleka kokosowego i zwyczajny mikser, żeby ubić miskę pełną słodkiej, puszystej śmietany. Można zjeść ją z czekoladowym brownie, z rabarbarowym pajem albo po prostu z miską truskawek.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …