
Puszysta wegańska bita śmietana – idealny deser bez produktów odzwierzęcych, przygotowany na bazie mleka kokosowego i cukru pudru. Szybkie w wykonaniu – gotowe w zaledwie 30 minut! Ta bezglutenowa wersja klasycznego przysmaku dostarcza energii (1042 kcal na porcję), a mleko kokosowe zawiera cenne kwasy tłuszczowe MCT. Idealna jako dodatek do owoców, naleśników czy gorącej czekolady. Świetnie sprawdzi się na letnich deserach lub jako słodka przekąska na imprezę. Podawaj z sezonowymi owocami lub posypaną wiórkami kokosowymi.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/2 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/2
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com