
Puszysta wegańska chałka – bezglutenowe ciasto drożdżowe, które zachwyca delikatnością. Przygotowana na bazie mleka roślinnego i masła roślinnego, z dodatkiem cukru trzcinowego, jest idealna dla osób na diecie roślinnej. Przygotowanie zajmuje około 105 minut, a jedna porcja to 455 kcal. Dzięki drożdżom wspiera pracę jelit i dostarcza energii. Świetna na niedzielne śniadanie lub podwieczorek. Podawaj ciepłą, posypaną cukrem pudrem lub z domowym dżemem dla dodatkowego smaku.
65 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
105 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Bananowe placuszki z rabarbarem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
10
119
J
Jadlonomia.com
Naleśniki z karobowym musem i malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
63
J
Jadlonomia.com
Racuchy z malinami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
123
J
Jadlonomia.com