Wegańska chałka z kruszonką – bez jajek, bez masła i bez mleka
Miekka, puszysta i złocista – ta wegańska chałka bez jajek i masła to dowód na to, że tradycyjne smaki mogą być w 100% roślinne i jeszcze prostsze w przygotowaniu!
Czy chałka bez jajek i masła, która nadal będzie puszysta, aromatyczna i złocista jest możliwa do zrobienia? Okazuje się, że tak! Wegańska chałka z tego przepisu to doskonały dowód na to, że tradycyjne wypieki można z łatwością przygotować w wersji roślinnej – bez żadnych kompromisów. Kluczem do sukcesu jest olej rzepakowy, który nadaje ciastu miękkości i elastyczności. Dzięki niemu ta chałka nie tylko wygląda jak klasyczna wersja, ale również smakuje wyjątkowo – idealnie do porannej kawy, herbaty czy z domową konfiturą.
Ten przepis na wegańską chałkę bez mleka i jajek jest niezw…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE ZAKRĘCANE DROŻDŻÓWKI Z WANILIOWYM SERKIEM
W czasie gdy drożdże były białym krukiem wśród produktów spożywczych jakimś cudem udało mi się nabyć aż 500g kostkę świeżych. …
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.