
Wegańska feta z arbuzem to orzeźwiająca, bezglutenowa sałatka w wersji roślinnej. Wykonana z kremowego tofu marynowanego w wodzie z ogórków kiszonych i płatkach drożdżowych, z dodatkiem soczystego arbuza oraz świeżej mięty. Przygotujesz ją błyskawicznie – w zaledwie 10 minut! Porcja dostarcza 14g białka i 475 kcal, a arbuz nawadnia organizm dzięki wysokiej zawartości wody. Idealna jako lekka kolacja lub letnia przekąska na grillowanie. Podawaj z odrobiną chili i sokiem z limonki dla wyrazistego smaku.
10 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
10 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
109
J
Jadlonomia.com
Elegancka młoda kapusta
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
1
150
J
Jadlonomia.com
Szparagi naprościej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
342
J
Jadlonomia.com
Sałatka z arbuza z oliwkami i bazylią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
115
J
Jadlonomia.com