
Feta z nerkowców to ostatnio jeden z moich ulubionych serków, z resztą pewnie już zauważyliście przy okazji poprzednich przepisów, że uwielbiam roślinne sery! Na blogu wprawdzie pojawiła się już receptura na fetę z tofu, jest świetna szczególnie dla osób uczulonych na orzechy. Jednak ta na bazie nerkowców to prawdziwy rarytas. Idealna kwaśność i słoność oraz wspaniała miękka, aksamitna konsystencja. Fetę po przygotowaniu możecie jeść od razu, jednak polecam marynować ją w aromatycznej oliwie - jest jeszcze pyszniejsza! (szczególnie do sałatek)
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
BUŁECZKI BAO Z TOFU I PIKLAMI
Puszyste, niezwykle aromatyczne bułeczki bao z moim ulubionym tofu w pysznej marynacie, do tego domowe pikle oraz chrupiący ogórek i …
PANCAKES ZE SZPARAGAMI, POREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Pomysł na leniwe, niedzielne śniadanie? Pancakes! U mnie ostatnio koniecznie w wersji wytrawnej. Sezon na szparagi już rusza więc to …
DOMOWE MASŁO MIGDAŁOWE
O domowych masłach orzechowych pisałam już wiele. Dzisiaj do grona moich faworytów dołącza także masło z migdałów. Świetnie smakuje jedyni …
PASZTET W CIEŚCIE, Z FASOLI MUNG I FENKUŁA
Ulubiony pasztet pieczony w cieście! Bardzo smaczny na zimno, ale najlepiej smakuje podgrzany w towarzystwie sosu pieczeniowego - super opc...