Feta z nerkowców to ostatnio jeden z moich ulubionych serków, z resztą pewnie już zauważyliście przy okazji poprzednich przepisów, że uwielbiam roślinne sery! Na blogu wprawdzie pojawiła się już receptura na fetę z tofu, jest świetna szczególnie dla osób uczulonych na orzechy. Jednak ta na bazie nerkowców to prawdziwy rarytas. Idealna kwaśność i słoność oraz wspaniała miękka, aksamitna konsystencja. Fetę po przygotowaniu możecie jeść od razu, jednak polecam marynować ją w aromatycznej oliwie - jest jeszcze pyszniejsza! (szczególnie do sałatek)
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …