To coś więcej niż zwykły placek drożdżowy na słono… Focaccia, to puszysta królowa włoskich pikników na plaży, pełna najlepszej oliwy, rozdająca hojnie pyszne dodatki i smakowite aromaty. Ta tutaj to wegańska focaccia z tofu i dzięki temu dodatkowi stała się porządnym źródłem dobrze przyswajalnego białka. Ale to nie wszystko, bo dodatek tofu sprawia też, że focaccia dłużej pozostaje świeża! – spróbujcie!
Wegańska focaccia z tofu, cóż to za pomysł? – moglibyście zapytać, gdyby nie to, że wielu z Was z pewnością próbowało już tego włoskiego specjału w wersji podobnej, bo z…ziemniakami! Być może nawet o tym nie wiecie, ale jeśli smakowaliście focaccie na południu Włoch (zwłaszcza w Apuli), to z dużym prawdopodobieństwem w cieście były ugotowane ziemniaki! Dzięki temu takie pieczywo j…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem i ziemniakami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem jest zaskakująco proste w przygotowaniu i wygląda bardzo efektownie. Jako farsz możemy użyć praktycznie wszystkiego co …
Wegańska tarta z cukinią i papryką
Przez ostatnie tygodnie zakochałem się w wytrawnych tartach. Robię je na różne sposoby, z różnymi dodatkami i na różnych spodach. …
Pierogi z bobem
Chcesz zdrowych i niskokalorycznych pierogów? To naprawdę możliwe! Pierogi z bobem to wspaniały kolor, mało kalorii i masa zdrowia.
Sos do pizzy
Sos do pizzy nada się nie tylko do niej. Sos pomidorowy z tego przepisu sprawdzi się również z kopytkami czy …